Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BFP4F] Dodawanie gry do rejestru

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym mini - poradniku chciałbym pokazać, jak dodać grę Battlefield Play4Free do rejestru. Ostatnio wiele razy musiałem to tłumaczyć i aby zapobiec temu w przyszłości, postanowiłem napisać tego TuT-a :)

Dla niewtajemniczonych:
Czasem lepiej jest niektórym przerzucić grę np. od kolegi na pendrive'ie, ponieważ mają za słabe łącze, lub muszą oni ściągnąć BF'a ze strony typu MediaFire czy z Torrentów, ponieważ przy próbie downloadu ze strony battlefield.play4free.com wyskakują im przeróżne błędy. Jeżeli u Ciebie też wystąpiła taka sytuacja, to po pobraniu / wgraniu gry z pendrive'a koniecznie musisz dodać wpisy do rejestru.

ABY MÓC WPROWADZAĆ ZMIANY DO REJESTRU, MUSIMY ZROBIĆ TO NA KONCIE Z UPRAWNIENIAMI ADMINISTRATORA.

Oto kolejne czynności, które należy wykonać:
1. Otwieramy notatnik.

2. Wklejamy to:
- dla systemów Windows 32bit:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"="C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"

- dla systemów Windows 64bit:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"="C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"

UWAGA: Jeżeli grę umieściłeś w innej lokalizacji niż C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free, to musisz po "Installation Dir"= umieścić właśnie tę lokalizację (w cudzysłowie).
3. Zapisujemy to jako bfp4f.reg

4. Dodajemy nasze dzieło do rejestru przez dwukrotne kliknięcie.

5. Teraz możemy odpalić grę :)

TESTOWANE NA:

- Windows XP 32bit

- Windows Vista 32bit

- Win7 64bit

- Win8 64bit

I to już wszystko ;) Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. Nie obraziłbym się też za dodanie tego TuTa do spisu poradników, mam nadzieję, że się nada :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Czy do dodania czegoś do rejestru jest potrzebne konto administratorskie na komputerze ? Jeżeli nie, to popykało by się w szkole.

Pozatym poradnik dobrze zrobiony i pomocny.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Do wprowadzenia jakichkolwiek zmian w rejstrze są potrzebne prawa administratora.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

a co do PTE, bo podobno w nim są te same pliki co w normalnym P4F, ale mimo stworzenia folderu i skopiowania ich tam, nie działa. dałoby się w jakiś sposób temu zaradzić? :P

poza tym, poradnik fajny :)

Opublikowano

Do wprowadzenia jakichkolwiek zmian w rejstrze są potrzebne prawa administratora.

Zapomniałem o tym napisać, dzięki ^^

YGsMv3q.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A mojemu koledze nie działa ten poradnik..

Pewnie przeniósł grę do innego folderu, wtedy zamiast standardowej ścieżki dostępu trzeba zmienić na tą, gdzie gra się znajduje.

Opublikowano

Nie, ścieżka była dobra, i utworzył ten plik .reg i tam napisał ścieżke i wszystko, potem zapisał, wszedł na stronę i dalej mu się ściąga.

A ma internet 1mb i nie ściągnie. Bo będzie musiał cały dzień ściągać, a ja mam 20mb internet i ściągnęła mi się gra w około 40 minut.

Opublikowano

U mnie wszystko działało, jeżeli u was też jest coś nie tak to piszcie.

@Down

Bez przesady, jest kilka bardzo dobrych, ale dzięki :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No, to sie nazywa jakis sensowy tutek. Chyba jedyny taki na forum.

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie, bo w folderze gry się nie grzebie :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki przydatne koledzę linka podesłałęm i mu działa już bo ma zrzuconego bf z pen-drive'a!

...

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Tej zrobiłem wszystko jak napisałeś, sprawdziłem rejestr a jak włącze bf to przy ładowaniu jest napisane 'Sprawdzanie instalacji' po czym okno znika i się już nie uruchamia... Co jest..? :/

Opublikowano

Dzięki, próbowałem to zrobić z poradnikiem z "jutube" i nie działało. Wielkie dzięki bo z moim internetem 2mb/s pobierałoby się cały dzień ;)

PS. Potwierdzam działanie na Windows 7 Home Premium 32 bit.

"Spieszmy się strzelać w scoutów, tak szybko spotują..."

~Placek Plackowski ok. 2013r. n.e.

"Ciekawą rzeczą jest niesłabnąca w Twym wypadku popędliwość oraz libido. To niezwykłe, jak na lewitującą, gadającą czaszkę, ale na wizytę u psychologa w tym wpadku jest już chyba zbyt późno."

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem dlaczego niektórym gra instalowała sie, a nie uruchamiała. W rejestrze trzeba ręcznie dodać "instalation Dir" i ścieżkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...